تست نفوذ
هدف چیست؟
در واقع هدف از راه اندازی راهکارهای امنیتی بالا بردن امنیت است. اما بایستی از کار آمدی این راهکارها اطمینان حاصل کنید و امنیت شبکه را از دید یک مهاجم بررسی کنید؟ تیم مجری تست نفوذ موارد مختلفی را برای شما روشن میکنند.
- آیا پیکربندی مناسب بر روی تجهیزات امنیتی انجام دادهاید؟
- آیا این راهکارهای امنیتی توانستهاند راه نفوذ به شبکهتان را مسدود کنند؟
- آیا راه نفوی به شبکهتان وجود دارد؟
- و بسیاری سوالات دیگر…
در پایان این آزمون، گزارش نقاط ضعف و آسیبپذیریهای سیستم و همچنین راهکارهای اصلاحی، جمعآوری شده و به مدیران سازمان ارائه میشود. مدیران مجموعه با استفاده از این اطلاعات تصمیمات استراتژیک را با دقت بالاتری میتوانند اتخاذ کنند.
یافتن آسیبپذیریها به منظور بهینه سازی امنیت سامانههایتان
بررسی وضعیت امنیت و تطابق با آن استانداردهای مطرح در این زمینه مانند ISO 27001 PCI-DSS و غیره.
بررسی وصلههای نصب شده و یافتن نقاط آسیب پذیری که در اثر سهل انگاری در نصب وصلهها وجود دارد.
سنجش میزان موثر بودن راهکارهای امنیتی پیاده سازی شده وغیره.
بخشی از خدماتی است که در یک تست نفوذ جامع میتواند به سازمانتان ارائه شود.
تفاوت تست نفوذ و سنجش آسیبپذیری
خیلی از افراد سنجش آسیبپذیری را با تست نفوذ اشتباه میگیرند. سنجش آسیبپذیری در واقع فرآیندی است که طی آن آسیبپذیریهای سیستمتان از طریق ابزارهای خودکار و با حداقل دخالت عامل انسانی کشف میشوند. این ابزارها معمولا، آسیبپذیریهای سیستم را بر اساس شناسههای CVE لیست میکنند و در پایان گزارشی را به شما نمایش میدهند. درست است که ابزارهای سنجش آسیبپذیری، تصویری از نقاط ضعف سیستم را ارائه میدهند اما درک درستی از این آسیبپذیریها را در اختیارتان قرار نخواهند داد. تست نفوذ با این رویکرد که آیا میتوان از آسیبپذیریهای سیستم برای دسترسی به سازمان استفاده کرد، انجام میشود. در نتیجه اطلاعات کاربردی و ارزشمندی را در اختیارتان قرار خواهند داد.
چرا به تست نفوذ نیاز داریم؟
تست نفوذ نشان میدهد که یک مهاجم، کجا و چگونه ممکن است به شبکه سازمانتان نفوذ کند. آگاهی از این موضوع به شما این امکان را میدهد که قبل از وقوع یک حمله واقعی، نقاط ضعف سیستم را شناسایی و برطرف کنید. طبق تحقیقات اخیر شرکت Positive Technologies، تقریبا تمام سازمانهای دنیا دارای نقاط ضعفی هستند که مهاجمان قادرند از آنها سواستفاده کنند. بر اساس این تحقیقات، در ۹۳ درصد موارد، تیمهای تست نفوذ توانستهاند از نقاط ضعف سیستم بهرهبرداری کرده و به شبکه سازمان نفوذ کنند. میانگین زمان لازم برای نفوذ، چهار روز تخمین زده شده است. همچنین در ۷۱ درصد سازمانها، یک هکر غیر ماهر هم میتوانسته به شبکه داخلی سازمان نفوذ کند. قطعا سازمان شما هم از این آمار مستثنی نخواهد بود.
در چه زمانهایی باید این سنجش را انجام شود؟
باید به صورت منظم تست نفوذ را انجام دهید تا از یکپارچه بودن امنیت زیرساختهای فناوری اطلاعات بتوانید اطمینان حاصل کنید. انجام منظم ارزیابیهای امنیتی در بازههای زمانی مشخص به شما نشان میدهد که داراییهای سازمان چگونه ممکن است در برابر تهدیدات سایبری جدید، مورد حمله قرار بگیرند. علاوه بر این، به طور کلی توصیه میگردد در این موارد، برنامه تست نفوذ را در سازمان خود اجرا کنید:
- هنگام افزودن سرویس یا برنامه کاربردی جدید به سازمان
- هنگام ایجاد تغییر در زیرساخت شبکه یا سیاستهای امنیتی سازمان
- هنگام تغییر مکان سازمان یا شعبات زیرمجموعه
خدمات سنجش نفوذ پذیری شرکت بندروب
در ارتباط با اجرای تست نفوذ و ارزیابیهای امنیتی بایستی در نظر داشته باشید که تنها تسلط تیم آزمونگر بر روی ابزارهای مرتبط کافی نیست. در حقیقت تخصص، خلاقیت و تجربه شرکت ارائه دهنده در کنار بکارگیری ابزارهای مناسب میتواند بهترین و دقیقترین نتایج را در پی داشته باشد. شرکت بندروب با بیش از یک دهه تجربه و با تکیه بر کارشناسان کارآزموده و متخصص، امنیت شبکه و برنامهنویسی با بهرهگیری از آخرین متدولوژیهای روز، خدمات زیر را به شما ارائه میدهد:
اجرای سنجش نفوذ پذیری وب اپلیکیشن
آمارها نشان میدهد بسیاری از سازمانهایی که قربانی حملات سایبری شدهاند، از وباپلیکیشنهای آسیبپذیراستفاده میکردهاند. بسیاری از سازمانها گمان میکنند که اسکن آسیبپذیری برای یافتن مشکلات امنیتی در یک وباپلیکیشن کافی است. اسکن آسیبپذیری نقاط ضعف یک برنامه را آشکار میکند، اما تنها تست نفوذ نشان میدهد اپلیکیشن چقدر در برابر حملات واقعی مقاوم است.
تیم شرکت بندروب با بهرهگیری از دانش متخصصان و ابزارهای خودکار و دستی، تمامی اجزای مرتبط با برنامهها را بررسی مینماید. از کد منبع تا پایگاه داده و … را بررسی نموده و آسیبپذیریهای موجود در آنها شناسایی و گزارش میکند. بر همین اساس، تست نفوذ برنامههای کاربردی وببنیان منطبق با یکی از متدولوژیهای معروف دنیا یعنی OWASP Top 10 انجام میشود. در این متدولوژی، مباحث زیر پوشش داده میشود:
ممیزی و بررسی دستی
مدلسازی تهدید
مرور کدهای منبع و انجام تست نفوذ
علاوه بر OWASP Top 10 از متدولوژیهای دیگری از قبیل Web Application Security Consortium هم بنا به نیاز میتوان استفاده کرد. بندروب شما را در انتخاب این مسیر نیز یاری میکند.
نظرات (0)
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید
ایمیل وارده شده توسط شما به صورت محرمانه است و به دیگران نمایش داده نخواهد شد.